Komeat pohjalaiset
talot

Info

Tällä sivustolla esitellään ”Komeat pohjalaiset talot” – hanketta ja jaetaan tietoa rakennus ten hoidosta ja kunnostuksesta.

Tutki taloa

”Tutki taloa” osiossa voit tutustua rakennusten vaurioihin ja niiden korjausmahdollisuuksiin.

Tekijät ja taitajat

”Tekijät ja taitajat” löydät listauksen perinteisten työtapojen osaajista ja perinnerakennustarvikkeiden myyjistä Pohjanmaan ja Etelä – Pohjanmaan alueella. Otathan huomioon, että lista ei ole täysin kattava eikä sitä päivitetä.

Matkailu

”Matkailu” osiosta löydät lisätietoa ja vinkkejä siihen missä voit t utustua pohjalaistaloihin ja pohjalaiseen rakennusperintöön Pohjanmaan ja Etelä – Pohjanmaan alueella.

Sivuja ei päivitetä 31.3.2022 jälkeen
Mikäli sinulla on kysyttävää sivujen sisältöön liittyen, ota yhteyttä info@stundars.fi

Hanke kuvasi myös 5 filmiä, jotka löydät Stundarsin Youtube - kanavalta

Hankkeen tausta ja tarkoitus

Leader – kehittämishanke ”Komeat pohjalaiset talot” toteutettiin vuosina 2020 – 2022. Hanke oli Pohjanmaan ja Etelä – Pohjanmaan välinen , kaksikielinen ja siinä olivat mukana Stundarsin museo Mustasaaresta , Pietarsaaren museo, Kosolan talo Oy Lapualta ja Carlsron museon tukiyhdistys Kristiinankaupungista. Stundarsin museo oli hankkeen hallinnoija. Kaikilla toimijoilla oli yhteinen tahto säilyttää pohjalaista puurakennusperintöä, jota hanke pyrki tuomaan esiin tapahtumien, elämysten, kurssien, tuotekehityksen, tutkimuksen sekä museo – ja kulttuuriperintötoiminnan avulla.

”Komeat pohjalaiset talot” hankkeen tehtävä ja tavoite oli jakaa tietoa ja anta a neuvoja rakennusten hoidossa. Hankkeella oli yksi palkattu työntekijä. Hanke järjest kin muun muassa kaikille avoimia luentoja ja kursseja. Hankkeen kumppaneille järjestettiin koulutus palvelumuotoilusta. Hanke kuvasi myös kuusi filmiä, jotka löydät Stundarsin Youtube – kanavalta

Hankkeen rahoittajat

Hanke sai rahoitusta seuraavilta tahoilta:
– Euroopan Unioni
– Eurooppalainen Leader-toiminta
– Paikalliset Leader-ryhmät Aktion Österbotten ja Aisapari

Hankkeen yksityiset rahoittajat:
– Svenska Kulturfonden
– Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahasto
– Ebba Brahe samfundet i Jakobstad rf